HORT COMUNITARI

Projecte Hort Comunitari en Xarxa a Sant Martí

http://prezi.com/s9njnigymtlm/hort-social-comunitari-en-xarxa/#

Possibles ubicacions 2014:
- Ca l’Aranyó ( c/ Bolívia > c/ Roc Boronat > c/ Ciutat de Granada > c/ Tànger )

Aquí teniu tota la informació sobre el solar de Ca l’Aranyó que havia de ser l’hort urbà comunitari:

Fitxa del Projecte: Horts Urbans. L’hort social comunitari “en xarxa” Verneda – Sant Martí de Provençals. PEP – Pla d’Energia Participatiu: Fitxa Projecte Horts Urbans
Estudi preliminar de la qualitat del sòl. Ca L’Aranyó, Barcelona. – 11  d’abril de 2014 Ajuntament de Barcelona – Districte de St. Martí:
Estudi qualitat del sòl ca l’aranyó_a
Estudi qualitat del sòl ca l’aranyó_b
Estudi qualitat del sòl ca l’aranyó_c
Estudi d’avaluació de riscos ambientals i proposta d’alternatives per al solar ca l’Aranyó del districte de Sant Martí de Provençals de Barcelona:
Avaluació Riscos Ambientals_Ca l’aranyó_Hort

Des del grup Alimentació tal i com us hem anat informant durant 2014 hem estat treballant per a avaluar l’acord de cessió del solar C/ Bolívia, incloent el procés de repensar el projecte Hort Social Comunitari en Xarxa una vegada hem disposat dels resultats de l’anàlisi de terres i de l’informe de riscos.
Finalment, en la reunió de grup motor del PEP del dia 2 d’octubre vàrem decidir per unanimitat, NO CONTINUAR endavant amb la proposta, renunciant així a l’acord de cessió.
Estem a la vostra disposició per qualsevol aclariment, dubte, preguntes ,…al respecte i de manera resumida, i entre altres, us informem  que hem arribat a prendre aquesta decisió per l’alta contaminació (correlacionada amb les grans dimensions de l’espai) determinen un gran esforç inicial per part de les persones i entitats que projectem la proposta; a més hem fet una simulació – estudi sobre els riscos (que podeu consultar en aquest espai) i la única manera de continuar endavant seria amb una regeneració total o bé amb una llossa de formigó (fent una projecció aproximada seria un cost econòmic i de recursos molt elevat, desproporcionat al nostre entendre).

Continuem treballant en “escenaris i propostes alternatives” – també comunicades en les nostres reunions de treball amb el Districte de Sant Martí – buscar altres ubicacions i/o altres projectes en la línia de construir resiliència comunitària ( hort social, energia, economia local, participació ciutadana,…)… com fins ara, les vostres idees, propostes, ajudes i participació seran molt benvingudes :)
Moltes gràcies per tot el suport i col·laboració!!

- Escola Arc de Sant Martí ( Pont del Treball Digne )

 

Sant Martí de Provençals | La Verneda i La Pau

%d bloggers like this: